Burse - Fonduri mutuale

Pe 14 februarie intră la tranzacţionare la Bursa de la Bucureşti acţiunile ABN Systems International în urma unei oferte de 5,5 mil. lei

George Barbu, CEO al ABN Systems International

George Barbu, CEO al ABN Systems International

Autor: Eduard Ivanovici

09.02.2022, 12:13 567

Bursa de Valori Bucureşti a anunţat că, începând de luni, 14 februarie, vor intra la tranzacţionare acţiunile ABN Systems International, companie antreprenorială care distribuie produse şi accesorii IT&C şi deţinătoare a brandului Tellur.

Listarea vine după ce compania a încheiat cu succes o ofertă publică iniţială derulată pe piaţa AeRO, segmentul de acţiuni al Sistemului Multilateral de Tranzacţionare. Acţiunile companiei se vor tranzacţiona sub simbolul bursier ABN.

În urma ofertei publice, ABN Systems a atras de la investitori 5,5 milioane de lei. Societatea a vândut în cadrul ofertei derulate între 15 decembrie 2021 şi 4 ianuarie 2022 un număr de 1.059.434 de acţiuni, la un preţ de 5,18 lei/unitate. Oferta publică şi listarea acţiunilor au fost intermediate de TradeVille.

Pe ultima sută de metri din 2021, oferta de listare a avut unele modificări în sensul prelungirii acesteia cu câteva zile şi prin diminuarea sumei minime necesare încheierii cu succes, de la 30 de milioane de lei la 3 milioane de lei.

„Ne-am propus să atragem o sumă mai mare de la investitori. Scopul nostru principal cu sumele atrase constă în a ne extinde businessul pe pieţele externe. Ne continuăm planurile de extindere pe care le aveam de la început, doar că extinderea va fi ceva mai lentă decât ar fi fost în condiţiile în care am fi atras suma maximă”, a spus George Barbu, CEO al ABN, într-o ediţie din ianuarie a emisiunii ZF Deschiderea de Astăzi.

Compania locală a avut venituri de 94 de milioane de lei şi un profit net de 5,7 milioane de lei în 2020. ABN a înregistrat venituri totale de 50 de milioane de lei în S1/2021, cu 35% peste aceeaşi perioadă a anului anterior, în timp ce profitul net s-a situat la 2,4 milioane de lei, de opt ori mai mare faţă de cel raportat în S1/2020.

„În urma încheierii cu succes a ofertei, capitalizarea anticipată a companiei se situează la 99.090.468 de lei, adică 20.032.845 de euro”, scria TradeVille după ofertă.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO