Burse - Fonduri mutuale

Pe 14 iunie intră la tranzacţionare TTS, iar pe 15 iunie vine rândul Agroland Agribusiness

Pe 14 iunie intră la tranzacţionare TTS, iar pe 15...

Autor: Tibi Oprea

10.06.2021, 14:03 1006

Pe 14 iunie 2021 la Bursa de la Bucureşti intră la tranzacţionare acţiunile transportatorului de mărfuri fluviale Transport Trade Services, companie antreprenorială care din 24 mai şi până pe 4 iunie a derulat o oferta de vânzare acţuni de 288 mil. lei.

Pe 15 iunie vine rândul Agroland Agribusiness de a începe tranzacţionare după plasamentul privat de la jumătatea lunii aprilie 2021.

Astfel, luni, 14 iunie, este aşteptată listarea Transport Trade Services după derularea primului IPO din ultimii ani. 

Din 24 mai şi până pe 4 iunie 2021, cu excepţia zilei de 1 iunie când bursa nu a tranzacţionat, micii investitori au alocat 465 mil. lei, echivalentul a circa 52 mil. lei pe zi (10,5 mil. euro) pentru cea mai mare ofertă de listare din ultimii ani şi care va aduce un nou sector la Bursa românească – cel al transporturilor fluviale.

Preţul la care a fost închisă oferta de listare a TTS este de 19,2 lei pe acţiune, aproape de minimul intervalului de subscriere, adică o ofertă de 288 mil. lei şi o capitalizare anticipată de 576 mil. lei. Investitorii mici au putut subscrie la preţul maxim de 21 lei pe acţiune, adică au alocat circa 464 mil. lei.

Ulterior, marti, 15 iunie, urmează listarea Agroland Agribusiness, a doua companie din grupul Agroland care se listeaza pe piaţa AeRO a Bursei de la Bucureşti.

La jumătatea lunii aprilie 2021, Agroland Agribusiness a încheiat un plasament privat de acţiuni, oferta fiind suprasubscrisă de 15 ori, până la o valoare totală de 90 mil. lei. În urma operaţiunii, compania a atras fonduri de 6 mil. lei. Compania de agribusiness va opera şi o majorare a capitalului social prin aport în numerar în urma listării.

Preţul final stabilit în ofertă a fost de 27 lei pe acţiune. În urma plasamentului privat, Agroland Agribusiness este evaluate la 30,4 mil. lei. Acţiunile vor intra la tranzacţionare sub simbolul AAB, iar listarea va fi asistată de TradeVille în calitate de consultant autorizat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO