Burse - Fonduri mutuale

Pe 17 februarie, bondurile de 650 mil. lei ale CEC Bank intră la tranzacţionare la BVB

Pe 17 februarie, bondurile de 650 mil. lei ale CEC Bank...

Autor: Eduard Ivanovici

14.02.2023, 10:21 5356

Reprezentanţii CEC Bank vor suna vineri, 17 februarie clopoţelul Bursei de Valori Bucureşti cu ocazia începerii tranzacţionării pe Piaţa Principală a celor două emisiuni de obligaţiuni denominate în lei şi euro. 

Emisiunea inaugurală de emisiuni eligibile MREL (minimum requirement for own funds and eligible liabilities) are o valoare totală de 656,6 milioane de lei. De asemenea, emisiunea de bonduri în lei se va tranzacţiona sub simbolul bursier 

CECRO25, în timp ce emisiunea de obligaţiuni în euro va debuta sub simbolul CECRO25E. CEC Bank a obţinut la sfârşitul lunii decembrie aprobarea din partea Bursei de Valori de la Luxemburg pentru prospectul multianual de emisiuni de obligaţiuni şi a plasat cu succes primele tranşe, prin intermediul unui plasament privat către investitori profesionali. 

Plasamentul a fost subscris de instituţii şi companii financiare şi nefinanciare şi a fost structurat pe două tranşe. Atât tranşa în euro, în valoare de 97,3 milioane de euro, cât şi tranşa în lei, în valoare de 175,35 milioane de lei, au o maturitate de trei ani, dobânzile ajungând la 9%, respectiv 7,5%. 

Obligaţiunile emise sunt de tip senior nepreferenţiale, iar valoarea cumulată a celor două tranşe este cu circa 11% peste ţinta pe care banca o avea în vedere pentru aceasta operaţiune.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO