Burse - Fonduri mutuale

Pe 31 martie 2021 Agricover Holding listează la bursa de la Bucureşti cea mai mare finanţare antreprenorială: emisiune de obligaţiuni de 40 mil. euro pe cinci ani şi o dobândă de 3,5% pe an

Pe 31 martie 2021 Agricover Holding listează la bursa de...

Autor: Liviu Popescu

29.03.2021, 15:59 219

Bursa de la Bucureşti (BVB), operatorul pieţei de capital din România, a anunţat că pe 31 martie 2021 va intra la tranzacţionare prima emisiune de obligaţiuni a Agricover Holding, unul dintre cei mai mari jucători din agri-businessul românesc.

Astfel, miercuri la bursa de la Bucureşti va fi listată cea mai mare finanţare antreprenorială a unei societăţi din România, respectiv o emisiune de obligaţiuni de 40 milioane de euro pe cinci ani şi cu o dobândă de 3,5% pe an.

Agricover Holding este o afacere din agricultură controlată de antreprenorul Jabbar Kanani (87,3%) şi din acţionariatul căreia face parte şi Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (12,7%). Săptămâna trecută, Agricover Holding a primit aprobarea Autorităţii de Supraveghere Financiară pentru a-şi lista obligaţiunile la bursa de la Bucureşti.

Compania a derulat în perioada 25 - 29 ianuarie 2021 un plasament privat prin care a atras 40 milioane euro de la investitori. În cadrul plasamentului privat au fost scoase spre vânzare 800 de obligaţiuni denominate în euro, cu o valoare nominala de 50.000 de euro. Obligaţiunile sunt negarantate, au o maturitate de cinci ani şi o dobândă de 3,5% pe an.

Fondurile atrase prin emisiunea de obligaţiuni vor fi utilizate pentru finanţarea subsidiarei Agricover Credit IFN în vederea susţinerii strategiei sale de creştere, care preconizează menţinerea unui ritm alert de creştere al creditării fermierilor, comparabil cu cel înregistrat anterior anului 2020.

BCR şi BRD-Groupe Societe Generale (BRD) au intermediat plasamentul privat şi, totodată, listarea obligaţiunilor la BVB.

Agricover Holding este prezent pe pieţele de agri-business, agri-finance şi agri-food, prin subsidiarele sale: Agricover, Agricover Credit IFN şi Abatorul Periş, potrivit BVB.

În prezent, în cadrul subsidiarelor Agricover Holding îşi desfăşoară activitatea peste 1.050 de angajaţi. Grupul deserveşte un portofoliu de peste 6.500 de clienţi fermieri, care exploatează peste 2,4 milioane de hectare de teren arabil la nivel naţional.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO