Burse - Fonduri mutuale

Pe o bursă în scădere, Vrancart Adjud, un producător de carton ondulat, aduce investitorilor un plus de 14%

Pe o bursă în scădere, Vrancart Adjud, un producător...

Autor: Liviu Popescu

20.05.2016, 00:08 1225

Chiar dacă un singur producător este listat, analiştii se aşteaptă ca pe măsură ce BVB se va dovedi o ofertă viabilă de finanţare, o parte din firmele din piaţa cartonului ondulat să se listeze şi să îşi finanţeze investiţiile prin bursă.

Piaţa de carton ondulat, în care cei mai mari zece jucători au o cotă de piaţă de 80%, este un sector pu­ternic concurenţial, iar în Ro­mânia orientarea este către produse cu preţuri mici şi de calitate medie.

Capacitatea de producţie însumată a celor 12 fabrici de carton ondulat care au raportat la Asociaţia Română a Fa­bri­canţilor din Carton Ondulat (ARFCO) este de circa 723.000 de tone anual. Dar un singur producător este lis­tat pe Bursa de Valori de la Bu­cureşti.

Vrancart, simbol bursier VNC, se află pe locul trei în topul pro­ducătorilor de carton ondulat în anul 2015, cu aproape 40.000 de tone livrate în acest an, dar cu o capacitate de producţie la ju­mătate faţă de ocupanţii primelor două locuri, care de altfel activează cu câte două fabrici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO