Burse - Fonduri mutuale

Pensiile Allianz mai muşcă din SIF Moldova

Pensiile Allianz mai muşcă din SIF Moldova

Autor: Radu Bostan

07.05.2015, 00:02 387
Trei fonduri de pensii adminis­trate de Allianz-Ţiriac au achiziţionat împreună peste 2% din acţiunile SIF Moldova (simbol bursier SIF2), pentru care au plătit 18 milioane de lei, arată raportările către bursă.

Fondul de pensii obligatorii ad­mi­nis­trate privat AZT Viitorul Tău, cu grad de risc mediu, a cumpărat cel mai mare pachet, plătind 16,7 milioane de lei. Fondurile de pensii facultative (pi­lonul trei) Moderato (risc redus) şi Vi­vace (risc ridicat) au achiziţionat restul pachetului, în valoare de 1,3 mil. lei.

Titlurile SIF-ului băcăuan repre­zentau deja la sfârşitul anului trecut 1,4% din activul net al fondului Vivace, a cărui investiţie principală pe piaţa de acţiuni este producătorul de gaze naturale Romgaz (SNG). În portofoliile celorlalte două fonduri ale Allianz, cea mai mare greutate o au acţiunile Băncii Transilvania (TLV) şi ale Fondului Pro­prietatea (FP).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO