Burse - Fonduri mutuale

Pentru prima oară în ultimii 10 ani, operatorul pieţei de capital din România modifică parametrii de tranzacţionare cu acţiuni Banca Transilvania şi majorează limita inferioară de tranzacţionare de la 15% la 25%. Banca Transilvania are minus 18%

Pentru prima oară în ultimii 10 ani, operatorul pieţei...

Autor: Liviu Popescu

19.12.2018, 13:44 1347

Bursa de Valori Bucureşti a aplicat în cazul Băncii Transilvania mecanismul de majorare a limitei inferioare de tranzacţionare de la 15% la 25%, potrivit datelor BVB. 

Este pentru prima oară în ultimii 10 ani când mecanismul automat intră în aplicare în cazul instituţiei de credit de la Cluj.

Miercuri la ora 13.45 acţiunile Banca Transilvania se tranzacţionau pe o scădere de 18%. 

Simion Tihon, broker la Prime Transaction, spune pentru ZF că în piaţă au fost momente când nu a existat niciun cumpărător pe acest emitent.

Indicele principal BET al celor mai tranzacţionate acţiuni de la Bucureşti se prăbuşeşte cu 8,6% la ora redactării acestei ştiri ceea ce înseamnă că bursa de la Bucureşti a pierdut într-o singură şedinţă întreg progresul înregistrat pe parcursul anului 2018, potrivit calculelor ZF. Practic bursa de la Bucureşti a trecut pe minus în 2018.

Ceea ce părea un final de an liniştit pentru investitorii de la Bucureşti s-a transformat astăzi într-un coşmar pentru aceştia în contextul în care bursa traversează probabil cea mai proastă şedinţă determinată strict de factori interni din istorie.

Brokerii, analiştii, participanţi la piaţă sunt năuciţi şi se privesc îngroziţi prăbuşiri care le aduc mai degrabă aminte de criza din 2007-2008, însă în realitate aceastea vin ca urmare a peticirii unui buget mult prea generos decât îi permite statutul României de a doua cea mai săracă economie din Uniunea Europeană.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO