Burse - Fonduri mutuale

Ce performanţe ar putea avea cele mai mari companii din energie în 2021, anul scumpirilor record. Astăzi, Romgaz Estimări ZF: Romgaz ar putea încheia 2021 cu afaceri de 6-6,5 mld. lei, cele mai mari din istoria companiei, şi un profit de 1,5-1,7 miliarde de lei

Ce performanţe ar putea avea cele mai mari companii din...

Autor: Eduard Ivanovici, Liviu Popescu

08.12.2021, 07:21 725

Compania, la care statul român are controlul majoritar, îşi va publica în primăvara anului viitor rezultatele pentru 2021 La nouă luni Romgaz a avut venituri de 3,7 mld. lei, plus 24%, şi un profit net de 1,16 mld. lei, plus 23% La T3/2021, Romgaz a avut un profit net mai mare cu 180% faţă de T3/2020.

Ziarul Financiar continuă astăzi seria de articole prin care prezintă estimări ale rezultatelor financiare pe care ar putea să le înregistreze în 2021 marile companii de energie listate la Bursa de Valori Bucureşti, într-un an al scumpirilor record, în special în energie.

Estimările ZF vin în contextul în care toţi ochii sunt acum aţintiţi asupra unui element care pentru unele companii este mana cerească, iar pentru altele este un coşmar: creşterea preţului la energie. Pentru astăzi, Romgaz, „perla” statului la bursă, şi companie care beneficiază de scumpirea gazelor.

Ca urmare a revenirii economice şi în contextul în care cererea pare a fi depăşit posibilităţile de producţie din unele ţări, la Bursa de la Viena (CEGH), referinţa de preţ pentru România, gazul se tranzacţionează la 95 de euro pe MWh faţă de 17,3 euro la începutul acestui an, aşadar o creştere substanţială. Pe lângă această dinamică, Romgaz beneficiază şi de creşterea producţiei de gaze cu 16% la nouă lun din 2021, dar şi de un consum intern mai mare cu 4%, potrivit Transgaz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO