Finanţe personale

Perindările de la Palatul Victoria nu sperie bursa: Indicele BET are a doua cea mai mare creştere din Europa de la începutul anului

22 ian 2018 Autor: Liviu Popescu

Indicele BET, care urmăreşte evoluţia celor mai lichide 13 acţiuni tranzacţionate la bursa românească, a urcat de la începutul anului cu aproape 8%, a doua cea mai mare creştere din Europa după bursa de la Milano, chiar dacă în acest interval de timp la Palatul Victoria a fost instalat al treilea premier în ultimele şapte luni, ceea ce a adus cel mai slab leu în faţa euro din istorie. Spre comparaţie, indicele FTSE MIB al bursei din Italia a crescut de la începutul anului şi până pe 19 ianuarie cu 8,7%, potrivit calculelor ZF pe baza datelor Bloomberg.

Pe parcursul săptămânii trecute indicele BET a urcat cu 1,12% şi a sfidat astfel frământările din plan intern cu privire la demisia premierului Mihai Tudose şi instalarea unui alt prim-ministru din partea principalului partid de guvernământ. Cursul de schimb nu a „rezistat“ în faţa schimbărilor politice astfel că vineri leul a închis la cea mai slabă cotaţie în faţa euro din istorie. BNR a afişat un curs de 4,66 lei pentru un euro, cu 0,2% faţă de şedinţa precedentă.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.01.2018

 
Cuvinte cheie:
bursa
, BVB
, indicele BET
, Palatul Victoria
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide