Burse - Fonduri mutuale

Petrolul a intrat pe un trend ascendent: Barilul se tranzacţionează pentru 70 de dolari, pentru prima oară de la începutul pandemiei

Petrolul a intrat pe un trend ascendent: Barilul se...

Autor: Dorin Oancea

08.03.2021, 08:09 113

Preţurile futures pentru petrolul Brent au crescut luni peste 70 dolari pe baril, pentru prima dată de când a început pandemia COVID-19, iar petrolul american a atins preţul maxim pe doi ani, în urma rapoartelor privind atacurile asupra unor facilităţil din Arabia Saudită, anunţă Reuters.

Petrolul Brent cu livrarea în mai a atins 71,38 dolari pe baril pe piaţa asiatică, cea mai ridicată valoare din 8 ianuarie 2020 şi a scăzut uşor, la 71,11 dolari pe baril la 02:55 GMT, în creştere cu 1,75 dolari sau 2,5%.

Petrolul american West Texas Intermediate (WTI) cu livrare în aprilie a crescut cu 1,60 dolari, sau 2,4%, până la 67,69 dolari, dar a atins şi 67,98 dolari pe baril în timpul tranzacţionării, cel mai mare preţ din octombrie 2018.

Bursele asiatice au crescut după ce Senatul SUA a aprobat un proiect de lege de stimulare a economiei de 1,9 trilioane de dolari, în timp ce datele economice pozitive din Statele Unite şi China sunt de bun augur pentru revenirea economică globală.

Forţele Hutu din Yemen au lansat duminică drone şi rachete spre inima industriei petroliere a Arabiei Saudite, inclusiv o instalaţie Saudi Aramco de la Ras Tanura, vitală pentru exporturile de petrol, în ceea ce Riadul a numit un atac eşuat asupra securităţii energetice globale.

Preţurile Brent şi WTI sunt în creştere pentru a patra sesiune consecutivă după ce OPEC şi aliaţii săi au decis să menţină reducerile de producţie în mare parte neschimbate în aprilie.

În ciuda creşterii rapide a preţurilor la ţiţei, ministrul petrolului din Arabia Saudită şi-a exprimat îndoielile cu privire la recuperarea cererii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO