Petrom a adus un randament de la începutul acestui an de 17%, în vreme ce acţiunile austriecilor de la OMV au un avans de 56%

17 oct 2017 Autor: Dan Grigore Ivan

Randamentul oferit de la începutul anului de acţiunile OMV Petrom (SNP), cel mai valoros emitent local listat pe piaţa de capital de la Bucureşti, este de 17%, evoluţie ajustată cu dividendele, sub media pieţei, în timp ce acţionarul majoritar al companiei, compania petrolieră austriacă OMV, afişează o apreciere a capitalizării bursiere de 56%, de două ori mai mare decât randamentul mediu oferit de bursa vieneză, potrivit calculelor ZF pe baza datelor Petrom şi OMV. Mai mult, în ultimele 12 luni, valoarea de piaţă a OMV s-a apreciat cu 87,66%, până la 16,85 miliarde euro, şi a ajuns la maximul ultimilor nouă ani, în vreme ce capitalizarea bursieră a Petrom (SNP) a crescut în aceeaşi perioadă cu 28,10%, atingând 3,56 miliarde euro. De asemenea, indicele vienez ATX a oferit un randament superior celui bucureştean, după ce în ultimul an aprecierea acestuia a fost de 40%, în vreme ce indicele BET a urcat cu 22,37% (neajustat cu dividendele).

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.10.2017

 
Cuvinte cheie:
omv
, petrom
, randament
, actiuni
, incepere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide