Burse - Fonduri mutuale

Petrom a pierdut 1,5 mld. lei pe bursă în doar câteva zile

Petrom a pierdut 1,5 mld. lei pe bursă în doar câteva...

Autor: Roxana Pricop

20.11.2015, 00:07 2805

Cea mai valoroasă compa­nie de pe bursa din Bucureşti, OMV Petrom (SNP), a ajuns la o ca­pita­lizare de sub 17 mld. lei (3,8 mld. euro), după declinul accelerat al acţiunilor din ultimele zile.

Investitorii îngrijo­raţi de scăde­rea barilu­lui de petrol la mini­mele din 2009 au fost în spatele scăderii cu 8% a acţiunilor Petrom din ultimele patru zile. Brokerii se aşteaptă ca de­clinul să continue, iar acţiunile Petrom să atingă 0,27 lei/titlu în perioada următoare dacă perspec­ti­vele pentru cotaţia barilului rămân sum­bre, preţ similar perioadei de­cem­brie 2011 - ianuarie 2012.

„În ultimele zile am asistat la un trend accelerat de scădere a acţiu­ni­lor Petrom. Sentimentul ne­ga­tiv al in­ves­titorilor cu privire la cotaţia bari­lului de petrol este domi­nant în piaţă. Dacă nu vedem o îmbu­nătăţire a per­spec­tivelor pentru pe­trol, ne pu­tem aştepta la o continuare a scă­de­rilor până la pra­gul de 0,27 lei/ti­tlu“, a spus Nicu Gri­goraş, di­rector de tran­zacţio­na­re la so­cie­tatea de brokeraj Intercapital.

Petrom este cel mai mare pro­du­cător de hidrocarburi din Europa de Sud -Est.

În şedinţa de ieri, 19 noiembrie, cotaţia acţiunilor Pe­trom a coborât sub pragul de 0,3 lei/ti­tlu pentru prima oară în ultimii patru ani, atingând minimul de 0,298 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO