Burse - Fonduri mutuale

Petrom: Analiştii anticipează un raliu de 14% al acţiunilor, dar recomandă investitorilor nervi tari

Petrom: Analiştii anticipează un raliu de 14% al...

Autor: Radu Bostan

25.05.2015, 00:08 1466

Stabilizarea cotaţiei petrolului la un nivel de peste 60 dolari/baril va antrena o revenire a preţului titlurilor OMV Petrom (SNP), susţin analiştii financiari, care se aşteaptă ca acţiunile producătorului de ţiţei şi gaze să-şi revină cu 14% până la sfârşitul anului, după o evoluţie negativă în 2015.

Petrom a scăzut pe bursă cu 2,6% în ultimele zile, după trecerea datei ex-dividend, regresul titlurilor SNP de la începutul anului fiind de 7,6%, în timp ce indicele de referinţă al bursei, BET, este pe plus cu mai mult de 5%. Compania a pierdut astfel 1,76 miliarde de lei din valoarea de piaţă în nici cinci luni, dar analiştii se aşteaptă ca acţiunile producătorului de petrol să recupereze teren.

Cea mai pesimistă ţintă de preţ pentru acţiunile SNP avansată de ana­liştii chestionaţi de ZF este 0,4 lei/titlu, în timp ce cea mai optimistă prog­noză este de 0,465 lei/acţiune. Luând o medie, titlurile celei mai mari com­panii de pe bursă ar urma să se apre­cieze cu 14% de-a lungul restului anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO