Burse - Fonduri mutuale

Petrom, plus 17% în ultima lună, la maximul din 2015 încoace la bursă. Mai are combustibil?

Finanţe personale

Petrom, plus 17% în ultima lună, la maximul din 2015...

Autor: Liviu Popescu

17.10.2018, 00:07 1075

Petrom se tranzacţionează la bursa de la Bucureşti la maximul din 2015 încoace după un avans de 17% în ultima lună, de patru ori peste creşterea indicelui BET, în contextul în care investitorii se aşteaptă la o dinamică bună a rezultatelor pe T3/2018, determinată şi de evoluţia preţului petrolului.

„În momentul de faţă este dificil de zis dacă po­tenţialul de creştere s-a epuizat sau nu. Este foarte pro­babil ca bună parte din aşteptările investitorilor să fie inclu­se deja în preţul acţiunilor ţinând cont de avansul agre­siv din ultima perioadă. Totuşi, evoluţia preţului bari­lului de petrol rămâne un catalizator, iar dacă acesta con­ti­nuă să avanseze, cel mai probabil vom vedea asta, mai devreme sau mai târziu, şi în preţul acţiunilor Petrom“, spune Simion Tihon, broker la Prime Transaction.

Acţiunile SNP sunt cele mai performante din cele 15 ale indicelui principal BET în ultima lună fiind departe de evo­luţia înregistrată de cele de pe locul doi, Romgaz cu 6%.

Dragoş Mesaroş, director de tranzacţionare la Goldring, consideră că în jurul a 0,4 lei pe acţiune vor apărea şi vânzători mai mari.

Spre comparţie marţi după-amiază Petrom se tranzacţiona la 0,3915 lei pe unitate, plus 2,2% faţă de şedinţa precedentă pe un rulaj de circa 2,5 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO