Burse - Fonduri mutuale

Petrom raportează venituri de 6,1 mld. lei în T1/2020 cu un profit de 653 mil. lei. Acţiunile cresc. „Ca urmare a impactului COVID-19, cererea de produse petroliere, gaze naturale şi electricitate se estimează a fi cu mult sub nivelul înregistrat în 2019.“

Petrom raportează venituri de 6,1 mld. lei în T1/2020...

Autor: Roxana Rosu, Liviu Popescu

30.04.2020, 00:08 428

♦ Pe upstream, rezultatul din exploatare s-a prăbuşit cu 81%, la 157 mil. lei, în special pe seama preţurilor mai mici la petrol şi gaze, precum şi a deprecierilor mai mari ♦ Rata de utilizare a Petrobrazi, estimată la 85%, în scădere de 90%.

OMV Petrom (SNP), cea mai mare companie listată la Bursa de la Bucureşti, a raportat venituri de 6,1 mld. lei pentru primul trimestru din 2020, plus 12% faţă de aceeaşi perioadă din 2019, în timp ce profitul net s-a redus cu 43% la 653 mil. lei din cauza scăderii cererii pentru carburanţi.

Cel mai probabil rezultatele financiare ale companiei au fost prinse în preţul unei acţiuni încă de la instaurarea stării de urgenţă şi de când preţul ţiţeiului a intrat pe o pantă descendentă, astfel că miercuri după raportare acţiunile SNP se apreciau la Bursa de la Bucureşti cu până la 3%. Astfel, investitorii au avut o reacţie pozitivă la raportarea rezulta­telor Petrom, chiar dacă acestea au adus un profit în scădere, ei fiind cel mai probabil impulsionaţi de aprecierea cu aproape 5% a barilului de petrol Brent, la aproape 22 de dolari. Dinamica pozitivă a Brentului poate fi pusă în contextul creşteriilor de stocuri de petrol peste estimările analiştilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO