Burse - Fonduri mutuale

Petrom şi BRD sunt mai scumpe decât „părinţii“ OMV şi Société Générale la cât profit produc

Petrom şi BRD sunt mai scumpe decât „părinţii“...

Autor: Radu Bostan

11.12.2015, 00:08 2388

Acţiunile Petrom (SNP) şi BRD-GSG (BRD) sunt „scumpe“ din pers­pec­tiva profiturilor antici­pate pentru acest an şi sunt evaluate de piaţă mai sus decât acţiunile OMV şi Société Générale, ac­ţionarii majoritari ai celor două com­panii listaţi pe bursele străine, apreciază analiştii financiari.

Petrom, cea mai mare companie de pe bursa de la Bucureşti, este evaluată pe bursa de la Bucureşti la un multi­plicator de 9,5 ori profitul estimat pentru anul acesta, în timp ce grupul austriac OMV, acţionarul majoritar al Petrom cu 51% din capital, este evaluat „mai ieftin“, fiind cotat pe bursa din Viena la de 8,2 ori profitul anticipat pentru 2015.

La rândul său, BRD, a doua bancă după active de pe piaţa locală, „costă“ de 15,6 ori profitul prognozat pentru 2015, însă banca-mamă (Société Générale) este evaluată mai ieftin, la de numai 9 ori profitul net estimat, potrivit consensului Bloomberg, un sondaj realizat de agenţia americană în rândul analiştilor financiari care urmăresc cele patru acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO