Burse - Fonduri mutuale

Petrom şi Nuclearelectrica, singurele companii dintre cele mai mari zece de la bursă care au urcat în valoare de piaţă în ultimele 12 luni

Finanţe personale

Petrom şi Nuclearelectrica, singurele companii dintre...

Autor: Liviu Popescu

05.04.2019, 09:25 862

OMV Petrom şi Nuclearelectrica sunt singurele companii din cele mai mari zece de la bursa românească care înre­gis­trează o dinamică pozitivă a valorii de piaţă în ultimele 12 luni, respectiv din martie 2018 şi până la martie 2019, po­tri­vit datelor agregate de ZF din raportul lunar al BVB. Restul emitenţilor înregistrează scăderi de la 4,5% cum este cazul Fondului Proprietatea, la 25,4% la Digi Communi­cations, emitent ale cărui acţiuni au atins recent noi minime.

Petrom, cea mai valoroasă companie de la bursa românească, a închis T1/2019 la o valoare de piaţă de 20,2 mi­liarde de lei, în urcare cu 12,3% faţă de finalul lunii mar­tie din 2018, respectiv 2 miliarde de lei. Pe de altă parte Nuclearelectrica, singurul producător de energie nucleară din România, a urcat cu 19% la 2,9 miliarde de lei, adică un avans de 500 mil. lei.

Chiar şi aceste creşteri de două cifre nu au fost suficiente pentru a ţine pe teritoriul pozitiv capitalizarea celor mai mari zece companii de la bursa românească, care s-a diminuat cu 6% la 75,5 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO