Burse - Fonduri mutuale

Pierderi de 115 mil. lei la Petrolexportimport

Pierderi de 115 mil. lei la Petrolexportimport

Autor: Roxana Pricop, Ştefan Deleanu

10.03.2016, 00:04 424

Petrolexportimport (PEI), companie specializată în comercializarea produselor petroliere, a înregistrat o pier­dere de 115 mil. lei anul trecut, în creştere semni­ficativă faţă de anul precedent când a avut un rezultat negativ de 1,6 mil. lei.

Majorarea pierderilor a avut loc în contextul în care com­pania a raportat o multiplicare a cheltuielilor înre­gistrate în bilanţ la categoria „altele“ până la 111 mil. lei în 2015, faţă de circa 0,7 milioane de lei în anul precedent.

Cel mai probabil majorarea cheltuielilor are legătură cu sechestrul instituit de ANAF în iunie 2015 pe bunurile mobile şi imobile din patrimoniul com­paniei pentru creanţe fiscale de 110,5 milioane de lei către Ministerul Finanţelor atestate printr-un titlu executoriu ce datează din anul 2006.

Reprezentanţii companiei nu au putut fi contactaţi.

Datoriile totale s-au triplat la 180 mil. lei în anul 2015, în condiţiile în care afacerile companiei au scăzut la 0,7 mil. lei. Acţiunile PEI se tranzacţionează la o cotaţie de 6 lei/unitate,  capitalizarea bursieră fiind de 2,4 mil. lei. Principalul acţionar al este Alexandru Popescu, care deţine şi funcţiile de preşe­dinte şi director general. El deţine 76% din companie prin intermediul Laird Resources, o firmă înregistrată în Insulele Virgine Britanice. El este moştenitorul omului de afaceri Ovidiu Popescu, decedat în 2011.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO