Burse - Fonduri mutuale

Pierderile Rulmentul au urcat la 6 mil. euro

10.08.2006, 19:39 20

Societatea Rulmentul Brasov a incheiat primul semestru al anului cu o pierdere de 6 milioane de euro (21,4 milioane de lei), de 3,5 ori mai mare fata de pierderea inregistrata in perioada similara a anului trecut.
Potrivit oficialilor Rulmentul, din aceasta pierdere, o parte de 3,5 milioane de euro este aferenta activitatii desfasurate in prima jumatate a anului, restul reprezentand majorarile de intarziere calculate la finalul lunii iunie pentru datoriile fata de stat.
La finalul lunii iunie, compania avea datorii fata de bugetele de stat in suma de 41,4 mil. euro (147,9 mil. lei), din care majorarile reprezinta 25,6 mil. euro (91,37 mil. lei). Valoarea totala a datoriilor Rulmentul se ridica la circa 70 mil. euro (249,8 mil. lei).
Pe primul semestru, producatorul de rulmenti a realizat o cifra de afaceri de 17,3 mil. euro (61,38 mil. lei), in scadere cu 6,6% fata de vanzarile din primele sase luni ale anului trecut, din cauza reducerii vanzarilor la export si a aprecierii leului fata de euro si dolar. Rulmentul exporta cea mai mare parte a productiei, vanzarile pe piata interna detinand o pondere de doar 14,2% in structura cifrei de afaceri. Scaderea vanzarilor pe pietele externe s-a datorat, potrivit conducerii companiei, reducerii comenzilor la rulmentii mici si orientarii cererii clientilor spre rulmentii mari, unde capacitatea de productie a societatii este limitata.
Rulmentul este una din ultimele companii mari care se mai afla in portofoliul AVAS, la inceputul acestui an esuand o noua tentativa de privatizare a companiei. In aceasta vara totusi, compania israeliana Shabum International si-a aratat interesul pentru preluarea integrala a producatorului de rulmenti.
Actiunile Rulmentul sunt listate la Bursa, ultima tranzactie cu aceste titluri derulandu-se la pretul de 0,0974 lei/actiune. La acest pret, capitalizarea bursiera a companiei este de 4,1 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO