Burse - Fonduri mutuale

Pieţele bursiere americane revin pe un trend de scădere, în pofida unui început promiţător al şedinţei de tranzacţionare de astăzi, alimentat de reducerea temerilor cu privire la inflaţie

Sursa foto: Hepta.ro

Sursa foto: Hepta.ro

Autor: Eduard Ivanovici

14.09.2021, 17:17 278

UPDATE: 17:30

Dow Jones a scăzut cu 0,33%, în timp ce Nasdaq este aproape pe zero. S&P 500 a suferit un declin de 0,2%.

 

Dow Jones Industrial Average a început pe plus şedinţa de tranzacţionare de marţi, după ce un indice cu privire la inflaţie a arătat că preţurile de consum au crescut mai puţin decât se aşteptase iniţial, potrivit CNBC.

Indicele aşa-numitelor blue chip-uri a înregistrat o creştere de aproximativ 100 de puncte, sau 0,3%. Totodată, S&P 500 şi Nasdaq Composite au crescut cu 0,3% şi, respectiv, 0,4%.

Indicele preţurilor de consum (CPI) din luna august, realizat de Departamentul Muncii din SUA, a marcat o creştere semnificativă a inflaţiei, însă a obţinut un rezultat mai mic prin comparaţie cu aşteptările analiştilor. În august, CPI s-a majorat cu 0,3% faţă de luna precedentă, sau cu 5,2% prin comparaţie cu aceeaşi lună din 2020.

Economiştii intervievaţi de Dow Jones estimau creşteri de 0,4% şi 5,4%. Un indice similar, care exclude costurile energiei şi alimentelor, a crescut cu doar 0,1%, sub aşteptările analiştilor de 0,3%.

„Cea mai importantă ştire este că începem să arătăm îmbunătăţiri în mod secvenţial. Cred că Fed (banca centrală americană -n.r.) va discuta luna aceasta despre reducerea măsurilor aplicate în pandemie şi va oferi un anunţ în acest sens înaintea întâlnirii din noiembrie, urmând să aplice noile măsuri înainte de finalul anului”, spune Art Hogan, chief market strategist al firmei de brokeraj National Securities.

Acţiunile Apple s-au apreciat încet înaintea evenimentului de astăzi, 14 septembrie, în urma căruia se aşteaptă anunţarea noilor versiuni de iPhone, AirPods şi Apple Watch.

„Credem că S&P va trece printr-o rundă de volatilitate/declin semnificativ înainte de finalul anului, pronostic pe care l-am lansat constant de-a lungul ultimelor luni din cauza sentimentului şi poziţionării din piaţa de capital. Deşi luăm în serios motivele care ar sta în spatele unui potenţial declin, considerăm că riscurile unei recesiuni economice sunt scăzute, intenţionând să tratăm situaţia ca pe o oportunitate de cumpărare”, spune Banca Regală a Canadei.

Acţiunile europene ajung la cel mai scăzut nivel din ultimele trei săptămâni pe măsură ce BCE semnalează încetinirea programului de achiziţionare de obligaţiuni

Luni, Dow şi S&P s-au apreciat pentru prima dată în şase sesiuni, în contextul în care o parte din investitori au considerat exagerate o parte din vânzările efectuate anterior. Dow a crescut cu 260 de puncte, sau 0,76%, obţinând la un moment dat un avans de aproape 1%. S&P a crescut cu 0,23%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO