Burse - Fonduri mutuale

Pieţele bursiere în continuare sunt sub presiune. Reducerea neaşteptată de americani a dobânzilor la dolari nu i-a liniştit deloc pe investitori. Criza coronavirusului încă este pe buzele tuturor

Pieţele bursiere în continuare sunt sub presiune....

Autor: Ştefan Stan

04.03.2020, 11:30 630

Rezerva Federală din SUA a decis marţi reducerea cu 0,5% a ratei dobânzii de politică monetară, în cadrul măsurilor de contracarare a efectelor negative pe care epidemia de coronavirus le are asupra macroeconomiei.

Comisia Federală a Pieţelor Deschise, un organism din cadrul Rezervelor Federale (Fed), a dispus în unanimitate, în cursul unei reuniuni speciale, diminuarea ratei dobânzii de politică monetară cu 0,5%, de la intervalul 1,5-1,75% la 1,0- 1,25%, informează agenţiile de presă Bloomberg şi Reuters.

"Epidemia de coronavirus generează riscuri asupra activităţilor economice. În contextul acestor riscuri şi pentru a susţine atingerea nivelului ocupaţional maxim şi a obiectivelor privind stabilitatea preţurilor, Comisia Federală a Pieţelor Deschise a decis astăzi reducerea dobânzii fondurilor federale cu 0,5%", a comunicat Fed.

Cum evoluează bursele externe

Investitorii din State nu au fost însă liniştiţi de reducerea dobânzii de către FED. Indicele Dow a scăzut marţi seară cu 2,94%, în timp ce S&P 500 a înregistrat un declin de 2,81%, iar Nasdaq de 2,99%, marcând o nouă scădere semnificativă pe piaţa de capital din SUA. 

În Europa, miercuri dimineaţă bursele par mai optimiste. Indicele FTSE 100 al bursei din Londra a urcat cu 0,77%, în timp ce DAX din Frankfurt a urcat cu 0,63%, iar bursa din Franţa a crescut cu 0,67%. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO