Burse - Fonduri mutuale

Pieţele financiare, din nou sub presiune. După ce Trump a spus că dolarul este prea puternic, aurul a crescut la un maxim de 10 luni

Pieţele financiare, din nou sub presiune. După ce Trump...

Autor: Liviu Popescu

14.04.2017, 00:07 1953

Gramul de aur tranzacţionat la Bucureşti a crescut la 175 de lei, cel mai ridicat nivel din iulie 2016 încoace, după ce metalul galben a urcat pe bursele externe în urma afirmaţiilor preşedintelui american Donald Trump că vrea un dolar “mai slab”. 

Trump a spus că ar prefera ca dobânzile la dolar să rămână mai mult timp la un nivel scăzut pentru a susţine economia. De asemenea, el a spus că un dolar prea puternic ar afecta economia americană. 

După afirmaţiile lui, preţul metalelor au crescut pentru că sunt considerate active de refugiu. Investitorii din întreaga lume stau cu ochii pe ecrane şi pe butoane pentru a acţiona într-un fel sau altul dacă tensiunile politice se agravează începând cu Siria, Coreea de Nord şi alegerile din Franţa. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO