Burse - Fonduri mutuale

Pieţele financiare răsuflă uşurate: Vive la France! Vive la bourse!

Pieţele financiare răsuflă uşurate: Vive la France! Vive la bourse!

Autor: Dan Grigore Ivan

25.04.2017, 00:07 1418

Victoria candidatului proeuropean Emmanuel Macron în primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa i-a entuziasmat pe investitori şi a ridicat optimismul pe pieţele internaţioanle la niveluri nemaiîntlânite decât înainte de criza financiară din 2008.

După victoriile taberelor proeuropene din Austria şi Olanda, a venit rândul Franţei să semnaleze că integrarea eu­ro­peană merge mai departe. Ordinele de cumpărare au inun­dat pieţele, iar cea mai mare creştere a fost consemnată de sectorul financiar francez, unde valoarea de piaţă a unor bănci precum Société Générale sau BNP Paribas a crescut şi cu peste 10%. Sondajele de opinie prefigurează o victorie ca­te­gorică a lui Macron în finala de pe 7 mai, iar dacă estimările se vor confirma, ar însemna pulverizarea unuia dintre cele mai importante riscuri investiţionale de pe agenda lui 2017.

Aproape toate sectoarele de la Paris au crescut puternic ieri, pe locul secund după domeniul financiar plasându-se sec­torul companiilor ce activează în jurul materiilor prime.

Indicele EuroSTOXX 50, ce urmăreşte cele mai mari 50 de com­panii ale continentului, a crescut ieri cu 3,91%, iar aprecierea de la începutul acestui an a ajuns astfel la 8,65%.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO