Burse - Fonduri mutuale

Pieţele intră din nou în zona crepusculară. Bursele europene sunt pe roşu, la fel ca Asia şi SUA. Nici Bursa de la Bucureşti nu a scăpat

Pieţele intră din nou în zona crepusculară. Bursele...

Autor: Departamentul Economic

23.10.2018, 10:51 219

UPDATE 13:15: Indicele BET înregistra o scădere de 0,23%. 

 

La Bucureşti piaţa a deschis în roşu, dar la ora transmiterii ştirii indicele BET afişa un plus de 0,03%.

La Londra indicii FTSE 100 şi 250 au scăzut cu 0,68%, repectiv 1,06%.

Majoriatea indicilor eurropeni au căderi de peste un procent: AEX la Amsterdam de 1%, Cac 40 la Paris de 1,07%, DAX la Frankfurt de 1,35%, IBEX 35 la Madrid de 0,91%, iar indicele pan-european Euro Stoxx 50 este mai jos cu 1,05%.

Căderea pieţelor europene vine pe fondul deprecierilor pieţelor americane si asiatice.

Şi preţurile materiilor prime scad: petrolul Bent este cub 80 de dolari barilul, la 79,19 dolari/baril, aurul are scăderi de 0,45%, la 1.222 dolari/uncie, iar gazul natural scade cu 0,76%.

Pieţele din Asia şi din SUA

Pieţele internaţionale par să fi intrat din nou într-o zonă tulbure, după ce pieţele americane au închis în scădere, iar cele din Japonia, Hong Kong şi China nu au putut susţine creşterea la maximul a doi ani din ziua precedentă; traderii se aşteaptă ca pieţele europene să se resimtă şi ele.

În Statele Unite indicii S&P 500 şi Dow Jones au scăzut cu 0,43%, repectiv 0,5%, iar Nasdaq a urcat uşor, cu 0,26%, împins de companiile din tehnologie, printre care Alphabet şi Twitter.

Pe pieţele asiatice, Indicele Hang Seng din Hong Kong a suferit o cădere de aproape trei procente, iar Nikkei 225 la Tokyo a scăzut cu 2,67%. La Bombay BSE Sensex înregistra o depreciere de 0,55%.

Pieţele văd riscuri în disputele comerciale dintre SUA şi Japonia, tensiunile ce înconjoară decesul jurnalistului saudit, grijile iscate de bugetul italian sau acţiunile impredictibile ale preşedintelui american Donald Trump, comenteează Bloomberg.

„Pieţele internaţionale caută să se alinieze multelor tensiuni geopolitice ce afectează încrederea investitorilor”, spune NIck Twidale, CEO la Rakuten Securities Australia. „Sentimentele sunt pesimiste, iar pieţele sunt antrenate în corecţii de amploare”, spune Twidale.

Petrolul se tranzacţionează la minimul a cinci săptămâni, iar aururl a urcat cu 0,2%, la 1.223,93 dolari/uncie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO