Burse - Fonduri mutuale

PIMCO, suspectat de SEC că a supraevaluat veniturile din tranzacţii cu obligaţiuni ipotecare

PIMCO, suspectat de SEC că a supraevaluat veniturile din...

Autor: Roxana Pricop

05.08.2015, 00:00 84

Gigantul american Pacific Investment Management Co (PIMCO), administratorul celui mai mare fond de obligaţiuni din lume, cu active de 103 mld. dolari,  a anunţat că ar putea fi acţionat în justiţie de către autoritatea americană de supraveghere a pieţelor Securities Exchange Commission (SEC) pentru modul în care a evaluat activele la unul dintre cele mai populare fonduri ale sale care vizează investitorii mici, potrivit Marketwatch.

ETF Active Pimco Total Return, un fond deschis de investiţii tranzacţionat la bursă şi administrat anterior de Bill Gross, este sub investigaţia SEC de cel puţin un an pentru că ar fi crescut în mod artificial veniturile încasate din tranzacţionarea anumitor obligaţiuni ipotecare.

Pimco a dezvăluit luni într-un comunicat de presă ca a primit o aşa-numită notificare Wells din partea SEC cu referire la fondul tranzacţionat, ceea ce înseamnă că personalul autorităţii de supraveghere intenţionează să recomande o acţiune civilă împotriva firmei.

Notificarea nu este o formulare oficială a vreunei acuzaţii şi nu va duce neapărat la o acţiune de executare, mai scrie Marketwatch. Bill Gross, acum manager de portofoliu la Janus Capital Group Inc., a ajutat la lansarea ETF Pimco Total Return în 2012.

ETF replică popularul fond de obligaţiuni Pimco Total Return cu aproximativ 103 mld. dolari în active. Un ETF este un fond mutual care tranzacţionează la  bursă la fel ca o acţiune, permiţându-le investitorilor să cumpere sau să vândă rapid. Roxana Pricop

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO