Burse - Fonduri mutuale

Pinterest discută cu Goldman Sachs şi JPMorgan pentru a se lista pe bursă într-o IPO de 1,5 miliarde dolari

Pinterest discută cu Goldman Sachs şi JPMorgan pentru a...

Autor: Alex Ciutacu

31.01.2019, 00:00 101

Pinterest, proprietarul platformei pentru publicarea fotografiilor, a angajat grupul bancar Goldman Sachs şi gigantul JPMorgan Chase pentru asistenţă în cadrul listării pe bursă anul acesta, potrivit agenţiei de presă Thomson Reuters.

Pregătirile pentru oferta publică de listare (IPO) a Pinterest vin într-un moment în care companiile de social media precum Facebook şi Twitter sunt luate cu asalt de politicieni în legătură cu politicile lor de privacy - scandaluri şi provocări pe care Pinterest le-a evitat până acum. Pinterest ar putea să strângă 1,5 mld. dolari din IPO care ar trebui să vină în primele şase luni din 2019, potrivit sursei citate.

Pinterest, care a fost evaluată la 12 mld. dolari în ultima rundă de finanţare din 2017, se numără printre startup-urile de tehnologie care au devenit extrem de populare în ultimii ani şi care ţintesc IPO de peste 1 mld. dolari, precum Uber, Lyft, AirBnB şi Slack. Compania din San Francisco a crescut rapid din 2008, când a fost fondată, iar în septembrie anul trecut avea circa 250 milioane de utilizatori lunari. Veniturile din 2018 s-au situat la 700 mil. dolari, cu 50% mai mari decât în 2017.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO