Burse - Fonduri mutuale

Platforma de social trading eToro a înregistrat 3,1 milioane de noi utilizatori în T1/2021, comparativ cu 5,2 milioane de utilizatori în tot anul 2020

Platforma de social trading eToro a înregistrat 3,1...

Autor: Tibi Oprea

04.06.2021, 00:00 304

Platforma de tranzacţionare şi investiţii eToro a strâns în primul trimestru al anului 2021 un număr de 3,1 milioane de noi utilizatori, comparativ cu 1 milion în T1/2020 şi 5,2 milioane pe parcursul întregului an 2020, potrivit unui raport transmis ZF de companie.

„Anul trecut a fost caracterizat prin accelerarea implicării investitorilor individuali pe pieţele de capital. Mediatizarea pe scară largă a pieţelor financiare şi faptul ca oamenii au avut în lockdown mai mult timp la dispoziţie pentru a-şi îmbunătăţi abilităţile au încurajat un număr record de investitori individuali să intre pe pieţe prin intermediul platformelor şi aplicaţiilor de in­vestiţii online. Am văzut această tendinţă accelerându-se în 2021, iar eToro continuă ritmul susţinut de creştere în primul trimestru. Compania a înregistrat o creştere cu 214% a numărului de noi înregistrări pe platformă comparativ cu aceeaşi perioadă din 2020“, spune Yoni Assia, cofondator şi CEO al eToro.

Numărul total de tranzacţii efectuate pe platformă a ajuns la 210 milioane în primele trei luni, o creştere de 233% faţă de primul trimestru al anului 2020, determinat de cererea puternică a investitorilor pentru acţiuni şi criptoactive. Compania a adăugat şapte criptoactive noi pe platformă pentru a răspunde cererii crescânde a clienţilor şi pentru a spori diversificarea clasei de active.

„Expansiunea pieţei cripto, ce a avut loc la sfârşitul anului 2020 şi începutul anului 2021 a evidenţiat, de asemenea, un trend de creştere a diversificării criptoactivelor în portofoliile investitorilor individuali, unele monede alternative crescând în popularitate. Anul acesta, eToro a adăugat şapte criptoactive noi pe platformă pentru a susţine această cerere crescută de diversificare şi intenţionează să adauge mai multe. A fost un început foarte puternic al anului 2021, iar eToro rămâne bine poziţionat pentru a obţine o cotă de piaţă considerabilă dintr-o piaţă globală în creştere“, adaugă Yoni Assia.

În următoarele săptămâni, eToro îşi va publica rezultatele financiare provizorii complete la T1/2021. eToro intenţionează să lanseze în 2021 aplicaţia eToro Money şi cardul de debit în Marea Britanie şi UE. Aplicaţia se va conecta direct la conturile de investiţii eToro ale utilizatorilor şi va permite depuneri şi retrageri instantanee, precum şi servicii financiare suplimentare. Dr. Hedva Ber, fost supraveghetor bancar în Israel, s-a alăturat recent echipei de management în calitate de COO la nivel global şi co-adjunct CEO, alături de Shalom Berkovitz, CFO al eToro şi co-vicepreşedinte executiv care supraveghează echipele financiare la nivel global, precum şi activitatea companiei în Marea Britanie, SUA şi Asia. Dr. Ber va conduce infrastructura operaţională a eToro, guvernanţa corporativă, operaţiunile privind conformitatea şi reglementarea, operaţiunile legale, gestionarea riscurilor şi eforturile de responsabilitate socială. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO