Burse - Fonduri mutuale

Platforma Reddit, care a „alimentat” boom-ul crypto şi „meme stocks” anul acesta, a depus actele de listare la bursă şi ţinteşte o evaluare de 15 miliarde de dolari

Platforma Reddit, care a „alimentat” boom-ul crypto...

Autor: Eduard Ivanovici

16.12.2021, 17:30 1025

Reddit, forumul online care a sprijinit ascensiunea criptomonedelor şi a activelor de tip „meme” de anul acesta, a depus discret actele la SEC (autoritatea de supraveghere financiară din SUA) pentru a deveni companie publică, ţintind o valoare de piaţă de 15 miliarde de dolari, potrivit Business Insider.

Cofondatorul şi fostul preşedinte al companiei de social media, Alexis Ohanian, este un vechi fan al investitorului Warren Buffett, care deţine o avere netă de peste 100 de miliarde de dolari.

Creaţia lui Ohanian este gaza unor ireverenţioase grupuri, precum WallStreetBets, însă cofondatorul Reddit i-a lăudat constant pe Buffett şi pe principalul său partener de afaceri de-a lungul ultimului deceniu.

De asemenea, Ohanian a comparat la un moment dat Berkshire Hathaway cu Initialized Capital, o firmă de venture capital pe care a cofondat-o în 2011, ale cărei investiţii includ exchange-ul cu expunere pe criptomonede Coinbase, furnizorul de servicii de livrat alimente Instacart şi grupul imobiliar Opendoor.

„Ce au spus Warren şi Charlie (vicepreşedintele Berkshire, Charlie Munger n.r.) în Omaha reprezintă exact aceleaşi valori pe care le căutăm noi. Căutăm antreprenori în acelaşi fel în care caută ei manageri pe care se pot baza”, a spus Ohanian în 2018, după ce participase la întâlnirea anuală a acţionarilor Berkshire.

Cea mai recentă rundă de finanţare, cea din luna august, a adus o evaluare de 10 miliarde de dolari companiei Reddit, de la 6 miliarde de dolari în urmă cu şase luni.

Reddit a fost fondat în 2005, la un an după Facebook, fiind cumpărat un an mai târziu de către compania media Condé Nast în schimbul a 10 milioane de dolari.

În ultimii ani,  compania a avut parte de o lungă serie de directori executivi, înainte ca Steve Hoffman, cofondator, să se reîntoarcă la conducerea Reddit şi să pregătească firma pentru o listare pe Wall Street.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO