Burse - Fonduri mutuale

Polonezii de la Idea Bank au undă verde de la ASF pentru listarea unor obligatiuni la bursa de la Bucureşti

Polonezii de la Idea Bank au undă verde de la ASF pentru...

Autor: Tibi Oprea

06.02.2019, 16:27 365

Autoritatea de Supraveghere Financiară a emis astăzi Cerificatul de înregistrare a obligaţiunilor societăţii Idea Bank Romania în vederea admiterii la tranzacţionare pe Sistemul Alternativ de Tranzacţionare al Bursei de la Bucureşti, potrivit unui comunicat al ASF.

“Emiterea Certificatului de înregistrare a obligaţiunilor societăţii Idea Bank Romania S.A. în vederea admiterii la tranzacţionare pe Sistemul Alternativ de Tranzacţionare administrat de BVB”, se arată în comunicatul ASF.

Este prima emisiune de obligaţiuni a unei instituţii de credit din România după cea a Băncii Transilvania din vara anului trecut. Idea Bank apelează astfel pentru prima oară la mecanismele de finanţare ale bursei româneşti.

Idea Bank este o instituţie de credit de mici dimensiuni, cu o cotă de piaţă de 0,4%, echivalentul unor active în valoare de 1,8 miliarde de lei la finalul anului 2017, potrivit datelor BNR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO