Burse - Fonduri mutuale

Polonezii extind cu trei săptămâni oferta de preluare a Uzinelor Sodice Govora

Polonezii extind cu trei săptămâni oferta de preluare...

Autor: Adrian Cojocar

13.02.2014, 19:31 236

Polonezii de la Ciech au decis să mai dea un răgaz de trei săptămâni minoritarilor de la Uzinele Sodice Govora (USG), cel mai mare producător de sodă calcinată din România, pentru a-şi vinde acţiunile în cadrul ofertei pe care polonezii o au în desfăşurare. Oferta trebuia să se încheie pe data de 19 februarie, însă termenul a fost extins până la 12 martie.

Oferta a început pe data de 30 ianuarie şi prin intermediul acesteia Ciech vizează achiziţionarea unui pachet de 7,08% din acţiunile Uzinelor Sodice Govora în vederea delistării societăţii. Ei oferă un preţ de 0,28 lei/acţiune, care evaluează compania la 40,6 mil. lei (aproape 9 mil. euro).

Grupul polonez deţine prin intermediul firmei Janikowskie Zaklady Sodowe Janikosoda circa 92,91% din acţiunile Uzinelor Sodice Govora şi dacă în urma ofertei reuşeşte să strângă încă 2,09% din acţiuni, conform legii are dreptul să delisteze compania de pe piaţa RASDAQ, unde este listată în prezent.

Uzinele Sodice Govora au raportat pierderi semnificative în ultimii ani care au făcut ca la 30 iunie 2013 valoarea contabilă pe acţiune a USG  să fie negativă, de -2,78 lei/unitate.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.02.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO