Burse - Fonduri mutuale

Polonezii vor să listeze La Fântâna într-un „pre-summer deal“

Polonezii vor să listeze La Fântâna într-un...

Autor: Roxana Pricop

05.06.2015, 00:05 318
Fondul polonez de investiţii Innova Capital este în stadiu avansat de listare pe bursa de la Bucureşti a distribuitorului de apă La Fântâna, companie pe care o controlează,  tranzacţia putând avea loc în această lună sau la începutul lunii iulie, potrivit unor surse din piaţă.
 
Listarea la bursă ar urma să aibă loc printr-o ofertă de acţiuni prin care fondul îşi va marca un exit parţial din acţionariatul companiei, potrivit surselor. Brokerii de la Ipopema Securities, casă poloneză de intermediere membră a bursei de la Bucureşti, sunt cei care pregătesc listarea, potrivit aceloraşi surse. La Fântâna rulează un business de peste 100 milioane de lei anual şi este liderul pieţei de apă minerală în sistem de watercoolere din România. Fondul polonez a intrat în acţio­na­riatul companiei în mai 2007, când a preluat circa 90% din acţiuni de la un alt fond de investiţii, Oresa Ventures, în urma unei investiţii de circa 35 milioane de euro. În pre­zent, fondul po­lonez con­trolează 92% din capitalul La Fântâna, iar restul de 8% sunt deţinute de Cristian Amza, cel care a fondat com­pania în urmă cu 15 ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO