Burse - Fonduri mutuale

Porumboiu are de plată 13 mil. lei pentru a delista Comcereal Vaslui

Porumboiu are de plată 13 mil. lei pentru a delista...

Autor: Radu Bostan

02.07.2015, 00:00 770

Comcereal Vaslui (simbol bursier CCEV), cea mai mare companie a grupului Racova controlat de Adrian Porumboiu, va fi nevoită să cheltuie în jur de 13 milioane de lei pentru a răscumpăra titlurile acţionarilor minoritari şi a se delista de pe bursă, în contextul desfiinţării pieţei RASDAQ. Minoritarii deţin circa 15% din acţiunile companiei, potrivit ultimelor raportări, şi vor primi pentru fiecare titlu 0,338 lei, acesta fiind preţul de retragere stabilit de evaluator.

Preţul este cu 87% mai mare decât ultima cotaţie a CCEV înainte ca preţul să fie comunicat bursei, de 0,18 lei/acţiune. În urma anunţului, acţiunile Comcereal Vaslui au crescut cu 44%, până la 0,26 lei/acţiune. La ultima cotaţie, compania este evaluată de bursă la 67 milioane de lei. După şase ani consecutivi pe profit, compania lui Porumboiu a trecut în 2014 pe pierderi, încheind cu un rezultat negativ de 36 milioane de lei, în timp ce cifra de afaceri a scăzut cu 34%, la 210 milioane de lei. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO