Burse - Fonduri mutuale

Prăbuşire abruptă pentru unul dintre cele mai mari grupuri de modă de lux: acţiunile Michael Kors scad pe bursă cu 11%

Prăbuşire abruptă pentru unul dintre cele mai mari...

Autor: Tibi Oprea

07.11.2018, 15:41 3290
 

Acţiunile Michael Kors au scăzut cu 11% după ce grupul de fashin de lux a înregistrat vânzări sub aşteptări în în Europa în trimestrul al doilea. Este pentru prima oară în decurs de doi ani când Kors ratează aşteptările analiştilor în ceea ce priveşte vânzarile trimestriale, conform CNBC.

Renumitul brand a declarat că venitul net a scăzut în trimestrul al doilea la 137,6 miliarde de dolari (91 de cenţi/acţiune), de la 202,9 miliarde de dolari (1,32 dolari/acţiune) în aceeaşi perioadă a anului trecut.. Veniturile totale au crescut cu 9,3%, la 1,25 miliarde de dolari, ratând uşor suma estimată de analişti, 1,26 miliarde de dolari.

În urma scăderii acţiunilor, compania a încercat să reducă excesul de stoc din magazinele europene, unde rivale ca Louis Vuitton Moet Hannessy şi Kering au câştigat popularitate. În acelaşi timp, Jimmy Choo, brand achiziţionat în noiembrie, a raportat vânzări mai mari decât cele anticipate.

Din această cauză, compania şi-a ajustat în creştere perspectivele pentru anul fiscal în curs.

John Idol, CEO Michael Kors, a declarat că anunţul din septembrie prin care compania intenţionează să achiziţioneze brandul Versace pentru suma de 2,1 miliarde de dolari “stabileşte scena pentru o creştere accelerată a veniturilor şi a salariilor”. După ce dealul va fi încheiat, Kors îşi va schimba numele în Capri Holdings.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO