Burse - Fonduri mutuale

Practic Bucureşti, firmă deţinută majoritar de Radu Dimofte, cere aprobarea acţionarilor pentru dividende de 10,5 mil. lei din profitul pe anul trecut

Practic Bucureşti, firmă deţinută majoritar de Radu...

Autor: Tibi Oprea

11.03.2021, 13:50 429

Practic Bucureşti (simbol bursier PRBU), firmă de închiriere de bunuri imobiliare controlată de Radu Dimofte, care este acţionar în mai multe businessuri locale precum KFC şi Pizza Hut România, a convocat acţionarii pe 15 aprilie pentru a aproba propunerea consiliului de administraţie de distribuire a sumei de 10,5 mil. lei din profitul anului 2020 sub formă de dividende, potrivit unor rapoarte publicate la bursă.

Compania cu 386 mil. lei capitalizare a avut anul trecut un profit net şi un rezultat reportat în cuantum de 40 mil. lei. Suma de 22,8 mil. lei este propusă de administratorii societăţii să meargă către rezultatul reportat, de unde ar urma să fie plătite dividendele.

Propunerea pentru data plăţii dividendelor este 24 iunie 2021.

Suma rămasă de repartizat din rezultatul reportat este în valoare totală de 29,5 mil. lei, dim care 12,3 mil. lei profitul anului 2020, iar 17,2 mil. lei rezultatul reportat reprezentând surplus din reserve de reevaluare.

În aceeaşi şedinţă, acţionarii vor aproba şi situaţiile financiare pe 2020.

Practic Bucureşti este deţinută în proporţie de 48,5% de Radu Dimofte, în timp ce International Business & Trading Corporation din Caicos Islands are o participaţie de 32,15%, iar Wellkep Group Bucureşti, care este controlată tot de Dimofte, are 12% din capitalul social.

Radu Dimofte este acţionar în mai multe businessuri locale, inclusiv în firma care deţine licenţa pentru KFC şi Pizza Hut România, şi este cunoscut pentru implicarea în proiectul comercial Băneasa Shopping City.

De la începutul anului acţiunile PRBU înregistrează o creştere de 4,8%, pe fondul unor tranzacţii de 51.400 de lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO