Practic Bucureşti, unul dintre cei mai mari proprietari de spaţii comerciale stradale din Capitală: „Tendinţa ultimilor ani a fost de reducere a suprafeţei solicitate de un potenţial chiriaş spre 50-120 mp“

15 mar 2016 Autor: Roxana Pricop

Dezvoltatorul imobiliar Practic Bu­cureşti (simbol bursier PRBU), controlat de omul de afaceri Radu Dimofte, se aşteaptă la o încetinire a potenţialului de creştere pe piaţa spaţiilor comerciale stradale din Ca­pitală, seg­ment unde este printre cei mai mari jucători cu un portofoliu de 40.000 de metri pătraţi, mi­zând pe diversificarea activi­tăţii pe seg­men­tul spaţiilor de birouri.
 
„Societatea deţine spaţiile comerciale si­tuate la parterul blocurilor de locuinţe, spaţii pla­sate atât de-a lungul principalelor străzi şi bu­le­varde din sectoarele 5 şi 6 ale Bu­cureş­tiu­lui, cât şi pe străzi secundare din sec­torul 6 (60,7% din totalul suprafeţei deţinute de com­pa­nie). Acestora li se adaugă spaţii de birouri de clasa B situate în sectoarele 1 şi 2 din Bu­cu­reşti (23% din totalul suprafeţei deţinute de so­cie­tate). Suprafaţa medie a unui spaţiu co­mer­cial variază între 120 şi o mie de metri pă­traţi, dar tendinţa ultimilor ani a fost de re­du­cere a suprafeţei solicitate de un potenţial chi­riaş spre 50-120 de metri pătraţi“, potrivit ra­por­tului anual de acti­vitate emis de Practic Bucureşti. Mega Image şi Profi sunt principalii chiriaşi ai spaţiilor comerciale stradale deţinute de Practic Bucureşti, ocupând fiecare circa 10% din totalul suprafeţelor.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.03.2016

 
Cuvinte cheie:
Practic
, bucuresti
, potential
, reducere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide