Burse - Fonduri mutuale

Prebet şi Romcab s-au refugiat la cota bursei

Foto: Silviu Matei

Foto: Silviu Matei

Autor: Radu Bostan

26.10.2015, 00:03 415

Producătorul de prefabricate din beton Prebet Aiud (simbol bursier PREB) şi producătorul de cablaje elec­trice Romcab Târgu Mureş (MCAB) încep astăzi tranzacţionarea pe piaţa principală a bursei.

Transferul celor două companii vine „pe ultima sută de metri“, având în vedere că piaţa RASDAQ va fi desfiinţată pe 27 octom­brie. Deşi Prebet şi Romcab au anunţat că Auto­ritatea de Supra­veghere Financiară le-a aprobat prospectul de listare, cele două societăţi nu au mai apucat să îl şi publice înainte de a se refugia la cota bursei.

Investitorii nu ştiu astfel care sunt aşteptările companiilor de la piaţa principală şi, în cazul, Romcab, nici rezultatele financiare ale companiei pe primul trimestru şi prima jumătate de an. Prebet a transmis aceste rapoarte în aceeaşi perioadă cu societăţile de pe piaţa principală, chiar dacă regulile de transparenţă pe RASDAQ erau mai relaxate.

Romcab are o capitalizare de 72 milioane de lei după ultimele tranzacţii pe RASDAQ, în creştere cu 48% în ultimele 12 luni. Zoltan Prosszer, direc­torul general, deţine 69% din acţiunile Romcab, iar banca americană Morgan Stanley are 9,5%. Producătorul de cabluri îşi va face loc în topul capita­lizării între ope­ra­torul portuar Socep Constanţa (SOCP) şi producătorul de prefabricate Prefab (PREH).

Prebet Aiud valora pe bursă 68 milioane de lei înaintea transfe­rului la cota bursei şi va intra în top imediat sub Prefab şi înaintea Comelf Bistriţa (CMF). Liviu Hagea, preşedintele CA al Prebet, deţine 31% din acţiuni şi asociaţia salariaţilor deţine 15,4%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO