Burse - Fonduri mutuale

Preluarea companiilor româneşti de către multinaţionale are efecte negative pentru bursă: Albalact, compania cu o capitalizarea bursieră de 339 mil. lei, va fi retras de la bursă de Lactalis

Preluarea companiilor româneşti de către...

Autor: Departamentul Economic

18.04.2017, 10:42 3427

Acţionarii care nu şi-au încasat contravaloarea acţiunilor vor putea solicita contravaloarea acestora la preţul de 0,5252 lei/acţiune.

Piaţa de lactate din România, cu o valoare de 1 mld. de lei, rămâne fără niciun reprezentant la bursă.

Albalact a fost preluată de Lactalis de la omul de afaceri Raul Ciurtin. Acţiunile companiei erau suspendate de la tranzacţionare din data de 23 noiembrie 2016, iar capitalizarea bursieră era de 339 milioane lei. Lactalis, companie franceză cu încasări de aproximativ 17 miliarde euro şi 61.000 de angajaţi, a primit avizul pentru preluarea Albalact în luna iulie a anului trecut.

Grupul francez a anunţat că va prelua 636,3 milioane de acţiuni, reprezentând 97,49% din capitalul social al Albalact, companie ce are în portofoliu mărcile Zuzu, Fulga sau Rarăul.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO