Burse - Fonduri mutuale

Preluarea Doosan IMBG de către SIF Banat-Crişana a ajuns pe masa Consiliului Concurenţei. Instituţia analizează tranzacţia

Preluarea Doosan IMBG de către SIF Banat-Crişana a...

Autor: Dorin Oancea

29.09.2020, 11:56 197

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Societatea de Investiţii Financiare Banat-Crişana SA intenţionează să preia compania Doosan IMGB SA. 

SIF Banat-Crişana SA desfăşoară, în principal, activităţi de investiţii financiare în vederea maximizării valorii propriilor acţiuni în conformitate cu reglementările în vigoare, gestionarea portofoliului de investiţii şi exercitarea tuturor drepturilor asociate instrumentelor în care se investeşte.

IMGB este membră a grupului sud-coreean Doosan şi are ca obiect de activitate principal „producţia de metale feroase sub forme primare şi de feroaliaje”, obţinând şi venituri din închirieri de spaţii de birouri şi din vânzarea de certificate de dioxid de carbon (CO2).

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO