Burse - Fonduri mutuale

Premier Energy debutează la BVB cu o capitalizare de 2,6 mld. lei, cu 8,5% peste preţul din ofertă. Jose Garza, CEO: Micul investitor român, un activ extrem de valoros pentru piaţa de capital şi pentru ţară. Nu îl subestimaţi!

Debutul acţiunilor Premier Energy la Bursa de Valori Bucureşti, 28 mai 2024.

Debutul acţiunilor Premier Energy la Bursa de Valori Bucureşti, 28 mai 2024.

Autor: Liviu Popescu

29.05.2024, 00:07 367

BERD a anunţat ieri că a devenit unul dintre acţionarii companiei printr-o investiţie de 77 mil. lei, echivalentul unei deţineri de 3,2% Un alt acţionar al Premier Energy este fondul de pensii private Pilon II al NN Pensii cu o deţinere de 5,5% Ieri preţul a oscilat între un minim de 20,5 lei şi un maxim de 21,35 lei pe tranzacţii de 47 mil. lei.

Acţiunile Premier Energy (simbol bursier PE), distri­buitor şi furnizor de gaze naturale şi electricitate la care fondul ceh de investiţii Emma Holding – controlat de antrepre­norul Jiri Smejc -  are o deţinere de 71,25%, au debutat pe 28 mai 2024 la Bursa de Valori Bucureşti la un preţ superior celui din ofertă. Astfel, acţiunile PE au închis şe­dinţa de tranzacţionare de marţi la 21,15 lei, comparativ cu preţul final din ofertă de 19,5 lei, respectiv 18,5 lei pentru investitorii care au subscris în primele trei zile şi au bene­ficiat de discount de 5%. Cu alte cu­vinte cei care au vândut marţi au putut mar­ca un profit de 8% sau 14% pe acest emitent.

 „Una din lecţiile învăţate în timpul acestui IPO a fost să nu subestimăm micul investitor român. Acesta, care cred că a fost neglijat sau trecut cu vederea sau poate subestimat – a reuşit ca în doar trei zile să vină cu 200 mil. euro pentru o companie mică, fără publicitate şi tăcută, numită Premier Energy. Micul investitor român reprezintă un activ extrem de valoros pentru piaţa de capital şi pentru ţară. Sperăm că vor fi şi alte companii care vor păşi pe urmele noastre şi vor valorifica avantajul pe care România îl are“, a spus Jose Martin Garza, CEO Premier Energy, la evenimentul de listare organizat de BVB la Camera de Comerţi şi Industrie. Ieri preţul a oscilat între un minim de 20,5 lei şi un maxim de 21,35 lei pe tranzacţii de 47 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24