Burse - Fonduri mutuale

Premier Energy, în top 5 cele mai mari listări de la Bursa de Valori Bucureşti. Fondul NN Pensii a anunţat că a investit 136 mil. lei în companie, adică a subscris 20% din IPO

Premier Energy, în top 5 cele mai mari listări de la...

Autor: Liviu Popescu

28.05.2024, 00:07 1498

♦ Capitalizare anticipată de 2,4 mld. lei pentru Premier Energy şi o evaluare de şase ori profitul net ♦ Pe 28 mai Premier Energy debutează la Bursa de Valori Bucureşti ♦ Preţ în IPO, 19,5 lei.

Premier Energy (simbol bursier PE), furnizor şi distribuitor de electricitate la care fondul ceh de investiţii Emma Capital are o deţinere de 71%, a intrat în clasamentul celor mai mari cinci listări de la Bursa de Valori Bucureşti odată cu încheierea cu succes a ofertei prin care a atras 695 mil. lei de la investitori, arată datele agregate de Ziarul Financiar.

Astfel, prin oferta derulată din 8 mai şi până pe 15 mai, prin care şi-a majorat capitalul social cu 488 mi. lei, iar restul au mers la unicul acţionar vânzător, fondul Emma Capital, Premier Energy se poziţionează acum pe o listă cu nume precum Hidroelectrica (ofertă de 9,3 mld. lei), Electrica (1,95 mld. lei), Romgaz (1,7 mld. lei), Digi (944 mil. lei).

Luni după-amiază, cu o zi înaintea debutului acţiunilor PE la Bursa de Valori, NN Pensii, cel mai mare fond de pensii private Pilon II din România, la care 2 milioane de salariaţi români contribuie cu o parte din venitul brut lunar, a anunţat că a intrat în acţionariatul companiei Premier Energy prin intermediul ofertei de listare. Astfel, NN Pensii a raportat o deţinere de circa 7 milioane de acţiuni, echivalentul a 5,56% din companie. La preţul de 19,5 lei pe acţiune la cât a fost închisă ofertă, investiţia NN Pensii este de 136,5 mil. lei, potrivit calculelor realizate de ZF. Aceasta reprezintă 0,29% din cele mai recente active de 46 mld. lei la final de aprilie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24