Burse - Fonduri mutuale

Premier Energy, societate care desfăşoară activităţi de tip holding, cumpără un pachet de acţiuni de 51% la Alive Capital, furnizor de energie electrică şi de servicii integrate pentru actorii din piaţa de energie electrică

Premier Energy, societate care desfăşoară activităţi...

Autor: Eduard Ivanovici

24.02.2022, 19:45 251

Alive Capital, furnizor de energie electrică şi de servicii pentru actorii din piaţa de energie electrică, cu obligaţiuni listate la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul ALV23, a vândut un pachet de acţiuni de 51% la Premier Energy SRL, furnizor şi distribuitor de gaze naturale cu expunere pe piaţa românească de energie, potrivit unui document de la BVB.

Premier Energy LPC, societate care desfăşoară activităţi de tip holding, deţine în mod direct şi indirect participaţii în diferite companii din România şi Republica Moldova. În România, Premier Energy deţine companiile Premier Energy SRL, Ligatne Gas SRL, B.E.R.G. Sistem Gaz SA şi Premier Energy Trading SRL.

„Ca urmare a acestei tranzacţii, structura capitalului social al societăţii ALIVE CAPITAL S.A. este următoarea: Premier Energy S.R.L. - 51% (510.000 acţiuni având o valoare nominală de 0.1 RON/acţiune); Giacomo Billi - 49% (490.000 acţiuni având o valoare nominala de 0.1 RON/acţiune)”, reiese din raportul de la BVB.

Premier Energy – care a activat, de altfel, ca distribuitor şi furnizor de electricitate în Republica Moldova – face în prezent tranziţia către energie regenerabilă,  targetul setat fiind de 300-500 MW în următorii ani atât la nivel României, cât şi în regiune, a spus Iuliana Pănescu, head of treasury, Premier Energy, în cadrul ZF Power Summit 2022.

La S1/2021, Alive Capital a avut o cifră de afaceri de circa 194 de milioane de lei, în creştere cu 109,3% faţă de aceeaşi perioadă din 2020, şi venituri din exploatare de 208,8 milioane de lei, plus 98,1%. Rezultatul financiar a constat într-o pierdere de 12.766 de lei, conform datelor din raportul financiar de la jumătatea anului trecut.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO