Burse - Fonduri mutuale

Premieră la Bursa de la Bucureşti: Alro intră în indicele BET şi devine prima companie din industria de aluminiu prezentă în BET şi BET-TR. Indicele de referinţă al BVB ajunge la 16 companii pentru prima dată în istorie

Premieră la Bursa de la Bucureşti: Alro intră în...

Autor: Dragoş Dinu

04.03.2019, 19:46 492

Bursa de la Bucureşti anunţă luni seară că Alro, singurul producător de aluminiu primar şi de aliaje din aluminiu din România, intră în indicele BET iar principalul indice de la BVB ajunge la 16 companii pentru prima dată în istoria de peste două decenii a acestuia.

„Bursa de Valori Bucureşti (BVB), instituţie fundamentală a pietei de capital, extinde de la 15 la 16 numărul de companii care vor face parte din indicii BET şi BET-TR. Comisia Indicilor a aprobat, în şedinţa din 4 martie, includerea companiei Alro (ALR) în BET, indicele principal al pieţei, şi BET-TR, indicele care include şi dividendele acordate de companiile din BET. Este pentru prima dată în istoria pieţei locale de capital când aceşti indici vor include 16 societati, ceea ce înseamna o diversificare fără precedent a sectoarelor reprezentate, iar Alro devine astfel prima companie din industria de aluminiu prezentă în cei doi indici. Modificările vor fi aplicate începand cu data de 18 martie”, potrivit BVB.

Acţiunile Alro au intrat pentru prima dată la tranzacţionare la BVB pe 16 octombrie 1997. În prezent compania are o capitalizare de aproximativ 1,67 miliarde de lei (aproximativ 352 milioane de euro). Alro este o subsidiară a grupul rus Vimetco, companie globală de aluminiu primar şi procesat, integrată pe verticală.

Odată cu includerea Alro, cele 16 companii care vor face parte din indicii BET şi BET-TR vor fi: Alro (ALR), Banca Transilvania (TLV), BRD - Groupe Societe Generale (BRD), Bucharest Stock Exchange (BVB), Conpet (COTE), DIGI Communications N.V. (DIGI), Electrica (EL), Fondul Proprietatea (FP), MedLife (M), OMV Petrom (SNP), Nuclearelectrica (SNN), Purcari Wineries (WINE), Romgaz (SNG), Sphera Franchise Group (SFG), Transgaz (TGN), Transelectrica (TEL).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO