Burse - Fonduri mutuale

Premieră în piaţa de capital: un acţionar al SIF Muntenia face o contraofertă de cumpărare pentru 55 de milioane de acţiuni, dublu faţă de nivelul din oferta SIF4

Premieră în piaţa de capital: un acţionar al SIF...

Autor: Roxana Rosu

01.09.2021, 10:35 1956

SIF Muntenia a anunţat miercuri la Bursă că a primit o contraofertă la oferta publică de cumpărare de acţiuni proprii de la unul dintre acţionari, Madadi Behboud, acesta intenţionând să cumpere 55 de milioane de acţiuni la societatea de investiţii financiare.

La preţul de tranzacţionare de miercuri, valoarea pachetului vizat de Madadi Behboud este de 71,5 milioane lei (14 mil.euro).

”SAI Muntenia Invest SA, administratorul SIF Muntenia SA, informează investitorii în legătură cu faptul că în data de 31.08.2021, ora 14.57, i s-a adus la cunoştinţă de către domnul Madadi Behboud, acţionar al SIF Muntenia SA, că a depus în data de 30.08.2021 la Autoritatea de Supraveghere Financiară o ofertă concurentă la oferta publică de cumpărare de acţiuni iniţiată de către SIF Muntenia, precizând totodată că, în conformitate cu oferta depusă, intenţionează cumpărarea a 55 milioane de acţiuni SIF Muntenia SA”, se precizează în anunţ.

Oferta publică de cumpărare de acţiuni a SIF Muntenia are loc în perioada 2-15 septembrie, societatea anunţând că vrea să răscumpere 20,6 de milioane de acţiuni la preţul de 1,3 lei/titlu, respectiv un total de circa 26 milioane lei. Pachetul de acţuni vizat reprezintă 2,6% din capitalul SIF Muntenia.

Behboud Madadi, sau Ben Madadi cum este cunoscut în cercurile de investitori, deţine 31 de milioane de acţiuni reprezentând 3,92% din capitalul social al SIF4, potrivit unor date din aprilie 2021. El a avut de-a lungul timpului o serie de critici la adresa conducerii SIF Muntenia.

El a făcut parte dintr-un grup de investitori ai SIF Muntenia,  cu o deţinere cumulată de 4,2%, care a trimis în aprilie o adresă către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) prin care solicită aplicarea Legii 31 în cadrul societăţii, respectiv cea care interzice deţinerea de acţiuni proprii în mod indirect, prin interpuşi, în contextul în care, spun investitorii, SIF a cumpărat indirect acţiuni proprii utilizându-le ulterior în voturile din AGA.

Potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti, SIF Muntenia are acţionari cu deţineri peste pragul de 5%, printre care o serie de societăţi de administrare a investiţiilor precum SAI Broker (5,14%), SAI Certinvest (5,11%), SAI Swiss Capital Asset Management (5,14%), SIF Banat-Crişana (5,11%) şi Romania Strategy Fund (5,14%).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO