Burse - Fonduri mutuale

Preşedintele ales de Cătălin Chelu la Argus: SIF Oltenia a reuşit să incapaciteze Registrul Comerţului din Constanţa

11.07.2012, 18:34 1683

Sorin Panaite, preşedintele ales de Cătălin Chelu să reprezinte producătorul de ulei Argus Constanţa (UARG) spune că nu a reuşit să înregistreze Consiliul de Administraţie la Registrul Comerţului din Constanţa pentru că acesta este “controlat” de la Bucureşti şi publică doar actele primite de la SIF Oltenia, ignorându-le pe cele care provin de la membrii aleşi de grupul lui Cătălin Chelu.

“Prin mijloace stranii persoanele care reprezintă acţionariatul SIF Oltenia au reuşit să incapaciteze sarcina ORC Constanţa şi anume aceea de a face publice Hotărârile Adunărilor Generale a Acţionarilor pentru ca acestea să fie opozabile terţilor (...) Am efectuat demersurile necesare în faţa ORC Constanţa însă datorită unor deficienţe ale sistemului juridic şi a impedimentelor reprezentanţilor SIF Oltenia, înregistrarea nu a fost operată în Registrul Comerţului, fapt pentru care rolul acestei instituţii de a face publicarea actelor noastre este paralizată”, este de părere Sorin Panaite.

Practic Argus este în prezent în situaţia de a avea două Consilii de Administraţie alese în Adunări Generale diferite, unii aleşi de grupul controlat de Cătălin Chelu, iar ceilalţi aleşi de către un grup de acţionari ai Argus în frunte cu SIF Oltenia.

Aceştia din urmă au reuşit să-şi înregistreze membrii Consiliului de Administraţie şi directorul general la Registrul Comerţului deşi grupul lui Chelu spune că numai hotărârile luate de ei poartă antetul şi ştampila societăţii.

Grupul lui Cătălin Chelu se află de mai mult de jumătate de an în procese cu SIF Oltenia şi alţi acţionari ai Argus prin care-şi dispută controlul societăţii.

Dacă SIF Oltenia pare că a câştigat războiul la Registrul Comerţului, “pe teren” tot Cătălin Chelu controlează efectiv societatea, ai cărui oameni ocupă de nouă luni fabrica şi nu au permis preluarea gestiunii societăţii de către reprezentanţii SIF Oltenia nici cu poliţia şi executorii judecătoreşti.

“Folosindu-se abuziv de autoritatea sa şi de organele de ordine publică, executorul judecătoresc a impus persoanelor găsite la sediul Argus să permită accesul şi altor persoane decât cele menţionate de judecător prin sentinţă. După ce au intrat în sediu, Radu Anina, Bobîlcă Ana şi Păuna Ioan au solicitat diverse documente ale societăţii. Păuna Ioana a sustras de la sediul societăţii, respectiv din biroul administrativ, dosarul privind planul de pază, fiind înregistrat de camerele de supraveghere. Am depus plângeri penale împotriva executorului judecătoresc şi a organelor de poliţie”, a precizat Panaite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO