Burse - Fonduri mutuale

Preşedintele american Joe Biden este mai mult decât optimist după primele 100 de zile ca preşedinte. ”SUA este pe cale să decoleze. Lucrăm din nou. Visăm din nou. Descoperim din nou. Conducem din nou lumea. Ne-am arătat nouă şi lumii întregi că America nu renunţă. În urmă cu numai 100 de zile, casa Americii era în flăcări”

Preşedintele american Joe Biden este mai mult decât...

Autor: Ştefan Stan, Mediafax

29.04.2021, 13:37 260

În discursul său de miercuri seară, preşedintele american Joe Biden a declarat că SUA este pe cale să decoleze, scrie Financial Times. ”Lucrăm din nou. Visăm din nou. Descoperim din nou. Conducem din nou lumea. Ne-am arătat nouă şi lumii întregi că America nu renunţă. În urmă cu numai 100 de zile, casa Americii era în flăcări”. 

Discursul lui Biden vine cu ocazia a o sută de zile de când ocupă funcţia de preşedinte al Statelor Unite. 

„Economia a creat peste 1,3 milioane de noi locuri de muncă în 100 de zile. Mai multe locuri de muncă în primele 100 de zile decât orice preşedinte înregistrat”, a declarat Biden.

Biden vrea să lupte şi cu sărăcia: „800.000 de americani s-au înscris la Actul de Îngrijire Accesibilă, când am stabilit o perioadă specială de înscriere, 800.000 în acea perioadă. Facem una dintre cele mai mari investiţii realizate vreodată în îmbunătăţirea vreodată asistenţă medicală pentru veterani. Suntem pe drumul cel bun pentru a reduce sărăcia copiilor în America la jumătate în acest an”.

Ieri, preşedintele american a prezentat planul său de 1,8 trilioane de dolari, prin care vrea să ajute familiile din SUA. 

"Planul Familiilor Americane prevede alocarea a 1.800 de miliarde de dolari prin investiţii şi credite fiscale destinate familiilor şi copiilor în următorii zece ani. Planul constă în investiţii de aproximativ 1.000 de miliarde de dolari şi reduceri fiscale de 800 de miliarde de dolari destinate familiilor americane şi angajaţilor", anunţă Preşedinţia SUA, într-un comunicat postat pe site-ul propriu înaintea primului discurs pe care Joseph Biden urmează să îl rostească în Congres în calitatea de preşedinte al SUA.

"În afară de Planul Familiilor Americane, preşedintele va propune o serie de măsuri pentru a asigura că cei mai bogaţi americani îşi achită contribuţiile fiscale, garantând, în acelaşi timp, că nicio persoană care are venituri sub 400.000 de dolari pe an nu va plăti impozite suplimentare. În combinaţie cu Planul Locurilor de Muncă, măsurile legislative vor putea fi finanţate în totalitate în 15 ani, iar deficitul bugetar se va reduce pe termen lung", subliniază Casa Albă.

"Planul Familiilor Americane" prevede finanţarea a cel puţin patru ani de învăţământ, oferirea de asistenţă directă copiilor şi familiilor, extinderea facilităţilor fiscale destinate familiilor cu copii şi angajaţilor, precum şi măsuri de reducere a inegalităţilor sociale.

Proiectul destinat familiilor, în valoare de 1.800 de miliarde de dolari, se adaugă planului de stimulare economică de 1.900 de miliarde de dolari, intrat în vigoare în martie, şi iniţiativei privind investiţii în infrastructură şi crearea de locuri de muncă, în valoare de 2.300 de miliarde de dolari, care nu a fost aprobată încă de Congres.

Planurile generează opoziţie în Congres, în contextul în care sunt prevăzute majorări de taxe pentru finanţarea măsurilor de asistenţă şi a investiţiilor. Administraţia Joseph Biden propune majorarea impozitului pe venit de la 37 la 39,6% pentru persoanele care câştigă peste 400.000 de dolari anual. De asemenea, Casa Albă a confirmat un plan de majorare a impozitului pe capital de la 20% la 39,6% pentru profiturile de peste un milion de dolari.

Opoziţia republicană critică planurile de majorare a impozitelor

Mulţi congresmeni republicani contestă planurile de majorare a taxelor, avertizând că mediile de afaceri vor fi afectate grav.

"Preşedintele Biden a promis că va fi preşedintele tuturor americanilor, prin aplicarea unor măsuri de remediere a problemelor sociale. Dar primele 100 de zile au lăsat multe de dorit. În doar câteva luni, Administraţia Biden pare să fi renunţat la promovarea unităţii în favoarea unor măsuri pe placul bazei lor liberale, acoperite cu mesaje false de promovare", a afirmat miercuri, conform publicaţiei The Hill, senatorul Mitch McConnell, liderul grupului minoritar republican din Senatul SUA.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO