Burse - Fonduri mutuale

Preşedintele ASF: Sunt împotriva listării duale a Romgaz

Preşedintele ASF: Sunt împotriva listării duale a Romgaz

Autor: Roxana Pricop

12.08.2013, 22:35 1059

Dan Radu Ruşanu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, este împotriva listării duale a Romgaz, cea mai profitabilă companie de stat, şi susţine listarea producătorului de gaze doar pe bursa de la Bucureşti.

Declaraţiile publice făcute de responsabilii de priva­tizări ai guvernului că listarea Romgaz ar trebui să se facă concomitent pe două burse, la Bucureşti şi la Londra sau Varşovia, pentru că piaţa românească este anemică şi nu ar putea asigura succesul unei oferte de 600 de milioane de euro, cât vrea statul să strângă din vânzarea acţiunilor Rom­gaz, a stârnit revoltă în rândul comunităţii de pe piaţa de capital. ASF este instituţia care îşi va da „ok“-ul pe prospectul de listare a Romgaz.

„În discuţiile pe care le-am avut cu misiunea FMI în România am insistat ca listarea Romgaz să se facă exclusiv local. Am fost împotriva listării duale a Romgaz. Priva­tizarea companiilor de stat a fost agreată cu FMI şi pentru a dezvolta piaţa de capital românească. Ar trebui să se ţină cont de acest lucru“, a spus Ruşanu.

Romgaz este ultima mare companie rămasă sub controlul statului.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.08.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO