Burse - Fonduri mutuale

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa s-a retras de la cârma unor companii care valorează 14,5 mil. lei pe bursă

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa s-a retras...

Autor: Ştefan Deleanu

05.07.2016, 00:00 275

Preşedintele consiliului judeţean Constanţa Horia Ţuţuianu a demisionat din funcţia de preşedinte al consiliului de administraţie al companiei Neptun-Olimp (simbol bursier NEOL), care activează în domeniul hotelier, cu o capitalizare bursieră de 1,49 mil. lei, şi din postul de director al companiei Euxin (simbol bursier EUXI), care se ocupă de restaurante, cu o capitalizare bursieră de 13 mil. lei. 

Ţuţuianu deţine acţiuni atât la SIF Transilvania (20.000 de acţiuni), care este un acţionar important al Neptun-Olimp, cât şi la Euxin (3000 de acţiuni). El a renunţat la un venit anual de aproape 100.000 de lei, din motive personale după cum a motivat într-una din cererile de demisie. În prezent pentru funcţia de consilier judeţean Ţuţuianu este plătit cu aproximativ 9.000 de lei pe an. În fruntea consiliului de administraţie Neptun-Olimp a fost numită Petcu Ramona Zena, care şi-a început mandatul tot în ziua de 30 iunie. Ea lucrează în prezent la Euxin şi a fost analist financiar la SIF Transilvania timp de aproape 20 de ani, până în 2013. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO