Burse - Fonduri mutuale

Preţul petrolului ar putea rămâne în jurul valorii de 50 de dolari pe baril până în 2018

Preţul petrolului ar putea rămâne în jurul valorii de...

Autor: Roxana Rosu

01.06.2017, 00:01 226

Acordul prin care statele OPEC au agreat săptămâna trecută să extindă reducerea producţiei cu încă nouă luni nu a reuşit să trezească un interes asemănător celui din noiembrie anul trecut, evoluţia pieţei tinzând să ţină preţul petrolului în marja actuală până în 2018, apreciază analiştii. În timp ce producţia din SUA continuă să crească, OPEC se bazează pe o creştere a cererii în lunile următoare, pentru o echilibrare a pieţei, explică Ole Hansen, director strategie mărfuri/Saxo Bank.

Datele arată o realitate diferită totuşi: selloff-ul de la finalul primului trimestru a lăsat ceva urme şi, cu toate acestea, traderii futures de ţiţei WTI şi Brent au cumpărat aproape 90.000 de contracte înainte de reuniunea OPEC de săptămâna trecută.

Pe baza acestei reacţii, OPEC poate cel mult spera acum că piaţa se va stabiliza până când producţia şi cererea vor fi mai prielnice, în a doua jumătate a lui 2017. Această chestiune nu a fost abordată la reuniunea de la Viena şi asta va crea probleme în 2018, mai ales dacă producţia din SUA va continua să crească - cu aproximativ 100.000 barili/lună, adaugă Hansen.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO