Burse - Fonduri mutuale

Prima candidatură pentru alegerile BVB: Franklin Templeton propune un economist de la Viena

Prima candidatură pentru alegerile BVB: Franklin Templeton propune un economist de la Viena

Autor: Roxana Daniela Pricop

14.12.2011, 18:52 535

Franklin Templeton, printre cei mai mari acţionari ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB), l-a propus pe economistul austriac Matjaz Schroll, directorul executiv al biroului din Viena al grupului Templeton Emerging Markets, pentru funcţia de administrator al BVB.

Alegerile pentru noua componenţă a Consiliului BVB vor avea loc în AGA din 9 ianuarie. Alături de Matjaz Schroll, prima candidatură oficial înregistrată, mai candidează şi actualii administratori ai BVB care sunt automat înscrişi în alegerile din 9 ianuarie.

Matjaz Schroll, 38 de ani, lucrează pentru echipa Templeton din Viena din anul 2006, fiind responsabil de finanţarea, structurarea şi executarea tranzacţiilor pre-IPO din Europa Centrală şi de Est, Rusia şi statele CIS. El este membru în Consiliul de Supraveghere al companiei Studio Moderna, cea mai mare companie de vânzări online din regiune. El a mai fost implicat în conducerea companiei Magma, una dintre cele mai mari companii de retail nealimentar din Croaţia. Matjaz Schroll deţine un master în ştiinţă în administrarea afacerilor la Universitatea Franzens din Graz, Austria.

Franklin Templeton a avut un reprezentant în Consiliul BVB pe Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea, care a fost găsit incompatibil cu funcţia de administrator de către CNVM şi revocat din funcţie, la câteva luni după ce tot CNVM şi-a dat avizul pentru alegerea sa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO