Burse - Fonduri mutuale

Prima emisiune de obligaţiuni a dezvoltatorului imobiliar Qualis Properties intră mâine la tranzacţionare la Bursa de la Bucureşti: bonduri de 2,1 mil. euro, cu o dobândă de 9% pe an

Prima emisiune de obligaţiuni a dezvoltatorului...

Autor: Tibi Oprea

08.04.2021, 15:41 1425

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a anunţat că vineri, 9 aprilie, prima emisiune de obligaţiuni a dezvoltatorului imobiliar Qualis Properties va intra la tranzacţionare pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (SMT) al BVB. Obligaţiunile vor fi tranzacţionate sub simbolul QUAL24E.

Debutul obligaţiunilor Qualis Properties la tranzacţionare va fi marcat printr-o deschidere oficială a şedinţei de tranzacţionare pe 9 aprilie, începând cu ora 10:00 şi va putea fi urmărită live pe canalele de social media ale Bursei de Valori Bucureşti (Facebook şi YouTube).

Qualis Properties a derulat în luna ianuarie un plasament privat prin care a atras de la investitori aproape 2,1 milioane euro, prin vânzarea de obligaţiuni cu maturitate de 3 ani şi o dobândă fixă de 9% p.a., plătibilă trimestrial. Cele 20.937 de obligaţiuni au o valoare nominală de 100 euro/ obligaţiune şi au fost cumpărate de 51 de investitori, dintre care 49 de persoane fizice şi 2 persoane juridice.

Prin emisiunea de obligaţiuni corporative, emitentul are în vedere realizarea unei investiţii prin achiziţia unui teren în valoare de 5,3 milioane euro, pe care intenţionează să realizeze un proiect premium cu 700 de apartamente şi 13.000 mp de spaţii comerciale. Societatea dezvoltă proiecte rezidenţiale începând cu anul 2017, în zone cu o bună dinamică a dezvoltării în municipiul Braşov, iar proiectele rezidenţiale s-au realizat etapizat.

Qualis Properties are un capital social de 90.000 de lei, divizat în 90.000 de acţiuni, cu o valoare nominală de 1 leu/ acţiune. Antreprenorul Cătălin Dumitru Mândru este proprietarul societăţii, deţinând în nume propriu 95% din acţiuni, iar prin firma Kron Build SRL diferenţa de 5%.

SSIF BRK Financial Group a intermediat plasamentul privat şi, totodată, admiterea la tranzacţionare a obligaţiunilor societăţii pe SMT-ul BVB, în calitate de Consultant Autorizat. BRK Financial Group va continua să asiste Qualis Properties în următoarele 12 luni, ulterior listării obligaţiunilor, pentru îndeplinirea cerinţelor de raportare şi informare a investitorilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO